تحلیل مؤلفههای محیطی نظام تولید شیر ارگانیک در استان اردبیل
نویسندگان :
مهناز محمدزاده ( دانشگاه پیام نور )
چکیده
طی دو دهه گذشته دامپروری ارگانیک با افزایش اقبال تولیدکنندگان، سیاست مداران و مصرف کنندگان سراسر دنیا همراه بوده است. تحقیق حاضر با هدف شناسایی و تحلیل محیط درونی و بیرونی نظام تولید شیر ارگانیک در استان اردبیل انجام گرفت. به این منظور، پرسشنامه ای بر مبنای مرور ادبیات تحقیق تدوین گردید و پس از بررسی پایایی و روایی، توسط 139 نفر از کارشناسان امور دام سازمان جهاد کشاورزی و شرکتهای خدمات مشاوره ای دامپروری استان اردبیل تکمیل شد. پس از ورود دادهها به محیط نرم افزار SPSS نسخه 21 و انجام دادن تحلیل عاملی، متغیرهای مؤثر در عاملهای نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید شناسایی شدند؛ بطوریکه موثرترین متغیرها در عامل نقاط قوت و ضعف (محیط درونی) به ترتیب شامل فقدان باقی مانده مواد شیمیایی در شیر ارگانیک و پایین بودن بهره وری در واحدهای دامداری استان اردبیل میباشد. همچنین در بررسی محیط بیرونی نیزمتغیرهای افزایش میزان تقاضا برای موادپروتئینی لبنی و ایجاد بازار مصرف وجذب تولیدات دامی موثرترین فرصت و نابسامانی بازار عمدهترین تهدید برای نظام تولید شیر ارگانیک در استان اردبیل شناسایی گردید. بنابراین پیشنهاد میشود که سیاست گذاران بخش تولیدات ارگانیک، انواع حمایتهای ساختاری، مالی و آموزشی از بهره بردارانی که به سمت استفاده از شیوههای ارگانیک میروند را مد نظر قرار دهند.کليدواژه ها
شیر ارگانیک، نظام تولید، اردبیلکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:, 1395 , تحلیل مؤلفههای محیطی نظام تولید شیر ارگانیک در استان اردبیل , ششمین کنگره ترویج و آموزش در مدیریت کشاورزی و منابع طبیعی
برگرفته از رویداد
دیگر مقالات این رویداد
تماس با ما
شیراز،بلوار جمهوری اسلامی، دانشگاه شیراز
تلفن:36134000 (مرکز تلفن) - 36286418 (روابط عمومی)
کد پستی : ۸۴۳۳۴ - ۷۱۹۴۶
آدرس ایمیل : webadmin@shirazu.ac.ir
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه شیراز میباشد. (همایش نگار نسخه 10.1.1)