تحلیل بومشناسی انسانی مدیریت آب مجازی در کشاورزی
نویسندگان :
مسعود Bijani ( دانشگاه تربیت مدرس ) , الهه ابراهیمی سرچشمه ( دانشگاه تربیت مدرس )
چکیده
آب منبعی محدود و در عین حال، ضروري براي جوامع بشري و سامانه بومشناختی وابسته به آن بوده و مدیریت آن توسط انسان یکی از چالشهای عصر امروزی بویژه در عرصه کشاورزی است. در این راستا، آب مجازی به عنوان آبی که در در فرآیند تولید کالا و محصولات در کشاورزی به کار میرود نیازمند مدیریت است. این تدیبر، بویژه در چالش تعامل انسان و ارتباط او با محیط زیست جلوهگر میشود. بر این اساس، هدف این مطالعه توصیفی، تحلیل بومشناسی انسانی مدیریت آب مجازی در عرصه کشاورزی است که با استفاده از تحلیل اسنادی و مطالعه کتابخانهای و مشاهدات عینی و عملی در محیط های کشاورزی، انجام گرفت. الگوی مورد استفاده برای تحلیل در این مطالعه، بهرهگیری از الگوی نظری POET بود که شامل تحلیل پیامدهای پویاییشناسی جمعیت (P)، سازماندهی (O)، محیط زیست (E) و فناوری (T) است. نتایج بررسیها حاکی از آن است که سوء مدیریت آب و عدم تمرکز بر چهار عامل موجود در این الگو و تعاملات میان آنها، بویژه در عرصه مدیریت آب مجازی معضلات رو به تزایدی را برای کشاورزان و کشاورزی ایجاد میکند. مهمترین این موارد برهم خوردن تعادل اجتماعی، تضعیف سازماندهی مدیریتی آب، پیامدهای تخریبی محیطزیست و پیادهسازی و ادامه روند استفاده از فناوریهای نامطلوب در استفاده از آب در بخش کشاورزی است که مدیریت آب مجازی را در کنار سایر امور مدیریتی آب، تحتالشعاع خویش قرار میدهد.کليدواژه ها
آب مجازی، بومشناسی، POET، کشاورزی.کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:, 1395 , تحلیل بومشناسی انسانی مدیریت آب مجازی در کشاورزی , ششمین کنگره ترویج و آموزش در مدیریت کشاورزی و منابع طبیعی
برگرفته از رویداد
دیگر مقالات این رویداد
تماس با ما
شیراز،بلوار جمهوری اسلامی، دانشگاه شیراز
تلفن:36134000 (مرکز تلفن) - 36286418 (روابط عمومی)
کد پستی : ۸۴۳۳۴ - ۷۱۹۴۶
آدرس ایمیل : webadmin@shirazu.ac.ir
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه شیراز میباشد. (همایش نگار نسخه 10.1.1)